Leivoin alkukesän syntymäpäiville kaksi marsipaanikakkua, joista toisesta tuli perinteinen prinsessakakku:
...ja toisesta prinsessakakun täyteohjeella tehty, mutta päälliseltään hieman eri värinen marsipaanikakku:
Kakkujen täyte onnistui mainiosti, mutta marsipaanikuoren teossa oli omat kommervenkkinsä -jotka tosin tiedän nyt seuraavaa kertaa varten.
Perusprinsessakakun päällehän tulee kreemikerros ennen kaulitun marsipaanikerroksen lisäämistä. Kreemikerroksen annetaan kovettua hetki ennen marsipaanin lisäämistä, ja kun marsipaani viimein lisätään, kreemikerroksen jokainen mahdollinen muhkura paistaa läpi. Kannattaa siis tasoittaa kreemikerros todella tasaiseksi. Itse en tajunnut tätä ennen kuin oli jo liian myöhäistä.
Pohdin myös jo kakkuja tehdessä, kuinka paljon marsipaania kakkuun tarvitaan. Ostin yhteensä vain kaksi pötköä, koska ajattelin, että nämähän riittävät varmasti mainiosti. Sain marsipaanin kaulimisen onnistumaan todella hyvin enkä olisi tajunnut tehneeni mitään omituista, ellei eräs vieraistani olisi ihmetellyt, miten ihmeessä sain marsipaanista näin ohkaista. Tällöin ilmeni, että yleensä pötköjä käytetään yhden kakun kuoreen kaksi... Tosin kakku oli ilmeisesti näin paljon parempaa, kun päällä ei ollut paksua ja makeaa marsipaanikerrosta! Ja seuraavalla kerralla olenkin jo mestari marsipaanikakkujen leivonnassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti